Машиностроителното онлайн изложение на AV Eon

Потопете се в света на инженерните технологии.
2 minutes reading time (367 words)

Йонитех пусна нови инсталации в Южна Корея и Индия

ION-100HWI - двукамерна система, пусната в Bharat Forge за йонно азотиране на матрици

​Месец януари на 2020-та година беше много натоварен за Йонитех. Фирмата изпрати екип първо в град Чунгджу, Южна Корея, където за седмица и половина пусна своята  ION-100CWI - инсталация за йонно азотиране тип студени стени с работен обем 1300 х 1300 mm във впечатляващия завод на TNP, произвеждащ матрици за нарязване на болтове. 

TNP държи на своето качество и има високи изисквания към резултатите. Няколко дни бяха нужни за обучението на техния персонал, както и намирането на правилната технология, която да донесе високото качество. От средата на януари, инсталацията за йонно азотиране работи почти ежедневно.


След като приключи своята работа в Южна Корея, екипът на Йонитех се отправи към град Пуне в Индия, където се намира един от най-големите заводи на фирмата Bharat Forge. В над 100 халета работеха многохилядни тонни преси, огромни ковашки машини, захранвани от роботи, както и стотици фрези, стругове, центри, машини за термична обработка. Bharat Forge работи за много и ралични фирми от космическата, авиоиндустрията и автоиндустрията, като определя и създава стандартите. А за тази цел купува само най-доброто оборудване по изискване на клиентите си.

 За да удължи живота на своите матрици за производсво на отделните части, Bharat Forge закупи през миналата година двукамерна инсталация тип топли стени - ION-100HWI от Йонитех, с работни размери 1000 х 1200 mm на всяка от двете камери. Интересът към машината беше голям и всеки преминаващ в халето искаше да я види и да научи нещо, като българският екип обясняваше на всеки проявил интерес, докато паралелно с това водеше обучението на специалистите, които ще работят на нея.

И двете машини, вече работят, а Йонитех ще продължи да работи с двете фирми, като партньор, както се отнася към всички свои клиенти.


1
Обучение от Фесто - „PLC ниво III – TIA Portal & ...
Обучение от Фесто - „Основи на пневматиката и елек...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 26 Юни 2022
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.