Машиностроителното онлайн изложение на AV Eon

Потопете се в света на инженерните технологии.
2 minutes reading time (366 words)

Микроник - механично проектиране

Микроник предлага на своите клиенти, изнесени инженерни услуги в областта на механичното проектиране, чрез извличане на преимуществата на нарастващите адитивни технологии. Производствени методи, като лазерно синтероване на метален прах, стават все по-разпространени при изработването на иновативни технически изделия. В това число влизат: сложни формообразуващи вложки за шприцформи, топологично оптимизирани метални детайли или напълно функционални прототипи. Всеки от тях може да бъде подходящ за вашият текущ проект или да направи възможно реализирането на вашето предстоящо предизвикателство.

Често нашите клиенти ни търсят, когато са срещнали трудност при изпълнението на техните проекти и оставят на нас отстраняването на конструктивните им проблеми. Чрез прецизно CAD моделиране и софтуерно симулиране, екипът на Микроник използва натрупаният си опит да вдъхне живот на следващият иновативен технически проект. Сътрудничеството ни с клиенти от редица индустрии се отразява като печеливша инвестиция, намалявайки производствени периоди, повишаване на производителността и качеството на желаният краен продукт.

www.micronik.com

 

Контурно охлаждане

Контурното охлаждане или Conformal Cooling е една от най-търсените услуги, които екипът на Микроник предлага на своите клиенти. Това е специализирано проектирана мрежа от кухини за охлаждане на формообразуващи вложки за шприцформи. Чрез лазерно синтероване на метален прах е възможно да се изработят детайли със сложни, тримерни отвори, невъзможни за произвеждане по традиционният начин чрез пробиване. Благодарение на сложната си форма и променливо сечение, охлаждащите канали се проектират максимално близо до формообразуващите повърхнини, в контакт с горещия полимер по време на шприцване. Всеки дизайн се валидира чрез софтуер, като се симулират работните условия и процеси по време на запълване, за да се подбере оптималното решение за вграждане в серийното производство.

Ускореното извличане на топлината от шприцформата по време на запълване с пластмаса, чувствително намалява работния цикъл, което е най-важният икономически фактор при високо-серийното производство.

Основните предимства на контурното охлаждане са:

  • Намаляване на работния цикъл
  • Извличане на топлина от труднодостъпни места
  • Намаляване на деформацийте на детайла
  • Подобряване на външния вид и качествата на детайла

www.micronik.com/conformal-cooling/


Свържете се с нас:

www.micronik.com/contact-us/


1
Семинар „Ден на металографията 2019“
Регистрирани фирми в AV Eon през януари, 2019
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 26 Юни 2022
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.