Машиностроителното онлайн изложение на AV Eon

Потопете се в света на инженерните технологии.
1 minute reading time (179 words)

Резултати след Йонно азотиране


Азотирането чрез импулсен тлеещ разряд (плазменото азотиране) е ефикасен метод за подсилване повърхностната твърдост и износоустойчивостта на металите и сплавите. Основно технологично предимство на метода е ниската температура на процеса, при която се получават незначителни деформации.

Плазменото (йонното) азотиране е метод с широки технологични възможности и е подходящ за обработка на детайли и инструменти със сложна форма и геометрия. Чрез този метод могат да бъдат получени дифузионни слоеве с необходимата структура, т. е. процесът на дифузионно насищане може да бъде контролиран и оптимизиран в съответствие със специфичните изисквания към качеството на слоя.

Части и инструменти от всички промишлени отрасли се подлагат на йонно азотиране. Следващата таблица дава примери за получени резултати за някои видове стомани - като повърхностна твърдост и дълбочина на дифузия. Това са обичайните и препоръчителни резултати, но могат да бъдат получени и други при нужда от клиента, чрез промяна на технологичния процес:
Резултати след плазмено азотиране, за различни видове стомани и сплави, представени от Йонитех

​При въпроси за Вашата стомана или детайли, не се колебаите да се свържете с нас от Йонитех -


2
Регистрирани фирми в AV Eon през декември, 2018
Хайкад Инфотех
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 08 Юли 2020
Ако желаете да се регистрирате то попълнете потребителското име, парола и полетата за имената.