"Йонитех" ООД

Главна категория: Термична обработка Ionitech Ltd. Посещения: 2015
Машиностроене: Вакуумни камери
Термична обработка: Азотиране

"Йонитех" ООД - плазмено йонно азотиране
"Йонитех" ООД е производител на оборудване за плазмено азотиране. За последните 40 години, ние споделяме нашият опит и знания в повече от 20 страни на 4 континента. Нашата основна цел е да движим световната индустрия напред, като доставяме най-надежното оборудване, заедно с най-добрата технология и резултати на нашите партньори.

Още информация

плазмено йонно азотиране на детайли - Йонитех

"Йонитех" ООД предлага най-голямото разнообразие от оборудване за плазмено азотиране в целия свят. В зависимост от изискванията на клиентите, инсталациите могат да бъдат с "топли" или "студени" стени и да бъдат с различни размери и мощност. Те са изцяло разработени от инженерите в компанията. "Йонитех" ООД работи всекидневно, за да развива своята технология на плазмено (йонно) азотиране.

"Йонитех" ООД също разполага със свои инсталации за плазмено азотиране и предлага услугите на плазмено азотиране, плазмено карбонитриране както и следващата оксидация, използвайки своя опит, за да постига най-добрите резултати.

При изискване на клиента, могат да бъдат приготвени металографски протоколи, които съдържат информация за проведения процес, повърхностната твърдост на стоманата и металографски изследвания на азотирания слой.

Плазменото азотиране и плазменото карбонитриране се използват, да подобрят повърхностната твърдост, износоустойчивостта, якостта на умора и корозионната устойчивост.


Изпълнявайки изискванията по ISO 9001:2015 "Йонитех" ООД е въвел система за качество на мениджмънт, която уверява във възможността на компанията на доставя продукти и услуги с повтарящо се високо качество, в зависимост от изискванията на клиените.

Производство

 

Йонитех ООД произвежда инсталации за плазмено (йонно) азотиране, карбонитриране и следващо оксидиране, като е сред световните лидери в тази сфера. Йонитех използва своя повече от 40-годишен опит, за да предостави възможно най-качествения продукт на своите клиенти.

Инсталации за Йонно азотиране тип "Топли стени"


Инсталации за йонно азотиране топли стени - Йонитех
При инсталации за йонно азотиране тип "Топли Стени", нагряването на обработваните детайли става с нагреватели и от създадената във вакуумната камера импулсна плазма. Те са много подходящи при азотиране на разнородни по форма и размери детайли. Основни преимущества на този тип оборудване са:


• Инсталациите отговарят на стандарта AMS 2759/8A - Качество за Материалите в Авиоиндустрията;
• Могат да бъдат обработвани детайли за самолетната и космическата индустрии;
• Абсолютно еднаква температура на всички детайли;
• Инсталациите имат собствен повдигащ механизъм на вакуумната камера;
• По-малък обем за водно охлаждане;

Инсталации за Йонно азотиране тип "Студени стени"


Инсталации за йонно азотиране със студени стени - Йонитех

При инсталации за йонно азотиране тип “Студени Стени“, нагряването на обработваните детайли става единствено от създадената във вакуумната камера импулсна плазма. Те са много подходящи при азотиране на еднотипни серийни детайли. Основни преимущества на този тип оборудване са:

- По-ниска цена на оборудването;
- Лесна подръжка;
- По-нисък разход на електроенергия;


Вакуумните камери тип „ студени стени“ могат да бъдат:

- Камери с отваряща се врата;
- Камбанен тип;
- Шахтови камери с горно зареждане;
- Комбинирани камери с горно и долно зареждане;

 

Услуги

 
"Йонитех" ООД разполага със свои собствени исталации за плазмено азотиране и предлага услугите: плазмено азотиране, плазмено карбонитриране и следващо оксидиране, използвайки своя повече от 40-годишен опит, за да постигнем най-добрите резултати. При желание на клиента правим металографски протоколи, които съдържат информация за процеса, повърхностната твърдост, твърдостта в дълбочина, както и металографски изследвания на азотрирания слой.

Плазмено азотиране

Плазмено йонно азотиране - Йонитех

Йонното (плазмено) азотиране е вид термична обработка, която представлява дифузия на азот в материала и се прилага, за да се подобри повърхностната твърдост, износоустойчивостта, якостта на умора и корозионната устойчивост на детайли, изработени от стомана, чугун, титаниеви и алуминиеви сплави, синтеровани материали и др.

Плазменото азотиране е метод, който разполага със сериозни технологични способности и е възможност за обработка на детайли, изработени с много сложни форми и геометрии.

Чрез този метод могат да бъдат получени дифузионни слоеве с необходимата структура, т. е. процесът на дифузионно насищане може да бъде контролиран и оптимизиран в съответствие със специфичните изисквания към качеството на слоя.
 
 

Плазмено карбонитриране

 плазмено йонно нискотемпературно карбонитриране - Йонитех

Плазменото карбонитриране е метод, подобен на плазменото азотиране, като се добавя и малък процент въглеродосъдържащ газ, който подпомага образуването на свързаната зона (белия слой), която се формира върху дифузионната зона. Тази обработка, за разликата от стандартното високотемпературно карбонитриране, се извършва във феритната зона и няма опасност от изкривявания на детайлите.
Плазменото карбонитриране или феритно плазмено карбонитриране, се прилага най-често върху стомани, които имат по-ниско съдържание на легиращи елементи, за да получат по-голяма свързана зона и да се увеличи значително тяхната повърхностна твърдост.

Оксидиране

Оксидиране на заваръчна маса - след йонно азотиране - Йонитех

 

Може да бъде направено и следващо оксидиране на азотираните детайли, с цел да се увеличи допълнително корозионната устойчивост на детайлите и инструментите и да намали коефициентът на триене.

Следващото оксидиране е покритие от 2-3 микрона (изцяло магнетитна фаза - Fe3O4), което се образува върху свързаната зона и придава черен цвят на детайлите.
 
 
 

Плазмено азотиране на неръждаема стомана

 плазмено йонно азотиране на детайли от неръждаема стомана - Йонитех

Плазменото азотиране е много подходящо за обработка на детайли, изработени от неръждаеми стомани, като не е нужна предварителна депасивация. Процесът може да бъде проведен така, че да се запази корозионната устойчивост на стоманата.
Йонитех разработи специална технология за обработка на всякакъв вид неръждаеми стомани (феритни, мартензитни, аустенитни, дуплекс) - PlaSSteel, която увеличава повърхностната твърдост и износоустойчивостта на стоманата и в същото време елиминира рискa от питингова корозия, към която неръждаемите стомани са особено податливи.

Контакти

 

Ionitech Ltd

ул. "Капитан Любен Кондаков" No. 5,
София 1582, България

Tel./Fax: +359 2 439 0400
Mobile: +359 887 80 9272
Email:
Website: www.ionitech.com

 

Печат